[ALIGN=CENTER][TABLETEXT="width:70%;background-image:url('http://forum.banat-style.com/backgrounds/9.gif');border:4px solid royalblue;"][CELL="filter:;"][ALIGN=center]هاي كيفيكن ياابنات ستاااايل
حبيت اعمل كيكة الشكلالالاتة تورتة طبعاااااااااااااااااااااااااا
يلالالا اطيكم الصورة واعطوني ريكم..........؟
المقادير.......؟
6 بيضات
50 جرام سكر خشن
75 جرام سكر بودرة
150 جرام شوكولاتة خام
150 جرام .ده
150 جرام دقيق
)25 جرام كورن فلاور
فانيليا
للحشو
½ ليتر كريمة لبانى
100 جرام سكر بودرة
لتجميل وتزين الوجه
200 جرام شوكولاته خام
100 جرام .ده
الطريقة؟
مهم جدا عملية فصل الصفار عن البياض فى عمل التورتات
نخفق الصفار من 75 جرام بس من السكر البودرة
الخطو التانيه على حمام مائى دوبى 150 جرام من الشكولاته الخام وسيبيها لما تبرد تماما وبعدين ضيفيها للفصار ببطىء شديد ولا تنسى عدم استخدام المضرب كله بالمعلقه الخشب او الكاوتشوك
ناخد ال150 جرام ذبدة وغالبا بيتكون باكو كامل
نخفقه كويس بالمضرب لحد ما تصبح شبه الكريمه تماما
وبعدين نضيفه للخليط السابق
يعنى اصبح عندنا الصفار مع السكر والشوكولاته وبعدين ال.ده المخفوقه
وفى النهاية نخفق البياض لوحده مع اضافة 50 جرام من السكر الخشن خفق جيد جدا بالمضرب الكهربائى
ونضيفه على الخليط بخفه وببطىء شديد جدا وبرضه التقليب بالملعقه الخشب او الكاوتشوك
وفى النهاية نخلط الكورن فلاور او النشا على الدجقيق ونضيفه ببطىء مععلقه معلقه للخليط السابق وبالتقليب البطىء ..
كده اصبحت العجينة جاهزة للفرن فى القالب او الصنيه بقى عندنا كيكه التورته جاهزة للفرن...
احشيهابالكريمهاللبانىالمخفوقهبالسكر(تديكىكريمشانتى رائع)
وزينيهابالشوكولابال.ده
بالمناسبه العجينة دى ممكن تعملى بيها جاتوه
وهى معروفه باسم
ساشير.....
اتمنى انه نااال اجباااكن
عاشقة المرح والفرح[/ALIGN][/CELL][/TABLETEXT][/ALIGN]
المفضلات