النتائج 1 إلى 7 من 7

الموضوع: طريقة صنع السجق بالصور

  1. #1
    الصورة الرمزية بنت قمر
    بنت قمر غير متواجد حالياً گآآتبْـًـﮧ ๑ـبُـْدξـًـًﮧ <•
    تاريخ التسجيل
    May 2009
    المشاركات
    3,056
    معدل تقييم المستوى
    311

    افتراضي طريقة صنع السجق بالصور

    طريقة صنع السجق بالصور






    المقادير :
    1 كجم لحم مفروم ناعم مع قطعة ليّة خروف
    رأس ثوم كبيرة مفرومة ناعم
    ملح حسب الرغبة
    2 م ص " ذر ورد " أو " سماق "
    2 م ص " كبيبة صينى " ولا أعرف لها اسم آخر
    2 م ك ثوم بودرة - ان وجد
    2 م ك مستردة - أنا أحيانا أضع خردل مطحون + خل
    3 م ك بابريكة أو شطة حلوة
    2 م ص شطة حامية حسب الطلب
    4 م ك فول الصويا مطحون - لأنه يمتص الدهون ويعطى نكهة
    4 م ك كسبرة مطحونة
    2 م ص فلفل أسود
    3 م ص بهارات

    1/2 كجم طماطم مقطعة مكعبات

    الطريقة :
    اخلطى المقادير كلها مع بعض ما عدا الطماطم باليد والأفضل تلبسى
    القفاز لأن الخلطة بتحرق اليد شوية ( ما بالكم بقى الطعم )
    ضعى اللحم المبهر بعد خلطه جيدا فى " طاسة كبيرة " أو أى وعاء يكون كبير لكن بدون غطاء وضعى الوعاء على نار هادئة جدا من غير أى اضافات يعنى لا زيت ولا سمن ، وقلبى اللحم كل شوية حتى لا تكوّن كتل يصعب تفتيتها ، والأفضل تستعملى ملعقة خشب .
    اتركى اللحم حتى تنزل ميتها وكل السائل اللى فيها مع التقليب المستمر ثم ضيفى لها الطماطم بعد أن تتأكدى من تشرب اللحم لسائلها .
    استمرى فى التقليب من حين لآخر حتى تتسبك الطماطم وتشرب اللحم كل السوائل .
    وألف هنا وشفا

    ملحوظة هامة : الكل هيسألنى عن الأمعاء أو الهانك اللى هنحشى اللحم فيه
    بصراحة أنا لقيت ان دى أسهل وأسرع طريقة لعمل السجق فى البيت
    وكمان نتيجتها ممتازة لأن كل اللى تذوقوها لم يصدقوا انها عمايل يدى ومن اختراعى .
    أتمنى تجربوها وتدعو لى




















    [IMG]http://tbn0.google.com/images?q=tbn:cqp4HfrDDsX_sM:http://food.fataka*****m/photos/199.jpg[/IMG]

















    [IMG]http://tbn2.google.com/images?q=tbn:uVlOhfV_5C7njM:http://www.fatafea*****m/controlpanel/images/sojouk%2520sandwich%2520with%2520eggs.JPG[/IMG]




  2. #2
    تاريخ التسجيل
    Mar 2011
    الدولة
    جدهـ ~~عروسة البحر~~
    المشاركات
    1,328
    معدل تقييم المستوى
    160

    افتراضي

    مشكوووووووووووورة عالطبق تسلللللللللللمي........

  3. #3
    تاريخ التسجيل
    Mar 2011
    المشاركات
    3,908
    معدل تقييم المستوى
    438

    افتراضي


  4. #4
    شاربة البايسن غير متواجد حالياً عضۅھٍ مٍطرۅډھٍ
    تاريخ التسجيل
    Nov 2010
    الدولة
    عالم الخيال
    المشاركات
    1,209
    معدل تقييم المستوى
    0

    افتراضي


  5. #5
    شاربة البايسن غير متواجد حالياً عضۅھٍ مٍطرۅډھٍ
    تاريخ التسجيل
    Nov 2010
    الدولة
    عالم الخيال
    المشاركات
    1,209
    معدل تقييم المستوى
    0

    افتراضي

    تقبلي مروري

  6. #6
    تاريخ التسجيل
    Apr 2011
    المشاركات
    1,317
    معدل تقييم المستوى
    158

    افتراضي

    .... امممم أنا ما أحـــب السجـــق بس شكلي بغير رأيي ...
    تسلــــــــم ايـــــديـــــكـ ...
    ودي واتحـــــرامــي لكـ ,,

  7. #7
    تاريخ التسجيل
    Apr 2011
    المشاركات
    1,317
    معدل تقييم المستوى
    158

    افتراضي

    تقبلــــــــــــي مــــــــــروري .××

المواضيع المتشابهه

  1. طريقة عمل السجق البلدي بالصور
    بواسطة فجر الماضي في المنتدى أطباق رئيسية
    مشاركات: 5
    آخر مشاركة: 01-03-2012, 07:30 PM
  2. طريقة عمل السجق الاسكندراني بالصور
    بواسطة فجر الماضي في المنتدى أطباق رئيسية
    مشاركات: 0
    آخر مشاركة: 02-19-2009, 08:06 PM
  3. طريقة عمل السجق بالصور
    بواسطة فجر الماضي في المنتدى أطباق رئيسية
    مشاركات: 0
    آخر مشاركة: 02-19-2009, 07:07 PM
  4. طريقة عمل السجق المدخن بالصور
    بواسطة فجر الماضي في المنتدى أطباق رئيسية
    مشاركات: 0
    آخر مشاركة: 02-19-2009, 12:28 PM
  5. طريقة طبخ السجق بالصور
    بواسطة فجر الماضي في المنتدى أطباق رئيسية
    مشاركات: 0
    آخر مشاركة: 02-16-2009, 07:56 PM

المفضلات

المفضلات

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •