طريقة طبخ القلقاس بالصور



القلقاس

كيلو قلقاس – 2 ليمونة – حزمة كسبرة خضراء – 2 حزمة سلق – بصلة مدعوكة بالملح والفلفل
راس ثوم +ملعقة كبيرة كسبرة جافة– 2 معلقة سمنة – 5 كوب شوربة ( مرق )تقريبا

الطريقة
قشرى القلقاس وقطعية مكعبات واغسلية جيدا

قطعى الكسبرة الخضراء و السلق واغسليهم جيداو قشرى الثوم وافرميه

اغلى الشوربة على النار مع البصلة ثم ضعى القلقاس فى الشوربة حتى ينضج

ضعى السلق والكسبرة على النار فى مقلاية وحطى عليهم نصف الثوم و السمنة
حتى يصفرالثوم .

ثم ضعيهم فى الكبة واضربيهم حتى يتفرموا و ينعموا جدا

نضع الخضرة اللى ضربناها فى الحلة مع القلقاس

ويادوب لحد ما يغلوا مع بعض غلوة ثم نضع الليمون

ثم نضع باقى الثوم والكسبرة الجافة فى مقلاة مع ملعقة سمن وعندما يصفر الثوم نضعه على القلقاس ونطفى النار


ملاحظة لو عاوزة تحطى لحمة جوة القلقاس بتكون روعة وخصوصا الموزة


وبالهنا والشفا



وهذي طريقه ثانيه

شوربة القلقاس بالسلق

المقادير:

1-ثمرةقلقاس وسط-
1-ربطة سلق صغيرة-
3- فص ثوم كبير-
1-فنجان صغير عصير طماطم-
2- كوب شوربه-
- نصف ليمونه-
2- ملعقة سمن-
- ملح - فلفل اسود.


الطريقة:

-نقدح ملعقة سمن فى الطنجره
-نضع عصير الطماطم علي السمن المقدوح ليتسبك
-نضع الشوربه على الصلصه المتسبكه ونضيف الملح والفلفل و عصيراليمون ليمنع غمقان القلقاس وتترك تغلي
-ينظف القلقاس ويقطع بدون غسيل لكي لا تخرج الماده الموجوده فيه ويوضع في الشوربه وهي تغلي ويترك حتي ينضج
-يخرط السلق مثل المولوخيه وندق الثوم ويضاف الي السلق ويوضع مع ملعقة سمن ويحمر ويجب المحافظه علي لون السلق اخضر اثناء القلي ثم يوضع علي شوربةالقلقاس بعد النضج ويقدم مع الارز الابيض..