النتائج 1 إلى 11 من 11

الموضوع: طريقة عمل اكلات مصريه بالصور

  1. #1
    فجر الماضي غير متواجد حالياً كـآتبہ مــُبـًدعـہ*<•
    تاريخ التسجيل
    Nov 2008
    المشاركات
    3,801
    معدل تقييم المستوى
    417

    افتراضي طريقة عمل اكلات مصريه بالصور

    طريقة عمل اكلات مصريه بالصور


    طريقة عمل المصقعه ( بالصور )


    الطرررررررررريقه
    تقطعين وتقلين الخضار (الباذنجان - البطاطس - الكوسا - الجزر)اللي تحبين انا كلها حاطتها
    وترصينها بالصينيه
    الباذنجان وبعده الكوسه والجزر والبطاطس
    وبعدين تسوين لحمه مفرومه
    بصل وثوم تحمسينهم وتحطين اللحمه وتخليها تستوي وتحطي شوية صلصه
    وشويه مويه وطبعا بهار وملح
    وتصبينها فوق البطاطس وتقطعين الفلفل الرومي شرائح وترصينه فوق اللحمه
    وطماطم شرائح وترصينها
    تذوبي 1 مكعب ماجي في نص كوب ماء وتصبينه على الصينيه
    وتغطيها بالقصدير وتدخلينها الفرن
    تقريبا تاخذ نص ساعه (على حسب حراره الفرن)
    وخلالالالالالالالالالالالاص


    موسوعة اكلات مصرية الطبق الثاني (الكشرى بالصور) الكشرى


    من الأكلات الشعبية الشهيرة ، وتؤكل فى وجبة الغذاء ، وهو طبق محبب لدى المصريين لما فيه من قيمة غذائية وعناصر مختلفة مثل البقوليات والكربوهيدات ونشويات وبروتينات فى العدس والأرز والمكرونة .

    المقادير :
    - مكرونة صغيره مسلوقة .
    - أرز أبيض .
    - شعرية .
    - حلقات بصل .
    - ملعقة دقيق .
    - صلصة طماطم .
    - عدس بجبه أو اصفر .
    - ثوم .
    - زيت .
    الطريقة :
    - تخلط حلقات البصل بقليل من الدقيق ثم تحمر فى الزيت وتصفى وترفع على ورق ماص .
    - يؤخذ الزيت المتخلف من تحمير البصل ويؤخذ منه جزء ويحمر فيها قليل من الشعرية ثم يضاف الأرز ويسلق بالمرق ويترك لينضج .
    - تسلق المكرونة وتصفى من الماء ويوضع عليها ملعقة زيت من زيت البصل مع نصف ملعقة من الفلفل الحار المطحون .
    - يسلق العدس فى الماء المضاف اليه القليل من الثوم المدقوق ويمكن أن يسلق حمص شامى ايضا .

    لعمل الصلصة :
    - نأخذ مقدار من الزيت المتخلف من تحمير البصل ويحمر فيه الثوم ويضاف معه التوابل الفلفل الأسود والكمون والبهارات والفلفل الحلو ملعقة كبيرة ثم توضع صلصة الطماطم وتترك لتتسبك .
    - لعمل صلصة الخل تحمر قليل من الثوم وتوضع معه كزبرة ناشفة والقليل من الخل .

    طريقة التقديم :
    توضع المكرونة ثم الأرز والعدس والحمص ثم صلصة الطماطم وحلقات البصل المقرمشة

    موسوعة اكلات مصرية الطبق الثالث( ام علي)


    أم علي




    تعتبر "أم علي" من ألذ الحلويات المصريه. و تلك طريقه سهله لعمل " أم علي" .




    المقادير:
    5 اطباق فويل - طبقة واحدة من ورق الجلااش - كيلو لبن - كوب من القشدة - ثلااث ملاعق سمنة - نصف كوب سكر .


    الطريقة:
    نقطع الجلاش قطع صغيرة ثم نضع السمنة فى القدر ثم نضيف قطع الجلاش الى السمنة الى ان يصبح لونها اصفر نرفعها من على النار ثم نقسمها على الاطباق نقلب السكر على اللبن ثم نضيفة على الاطباق الى ان تمتلىء ثم نضيف القشدة فوق الاطباق و نضعها فى الفرن لمدة نصف ساعة و عندما تخرج من الفرن تكون طرية بعض الشىء و بالهنا.


    موسوعة اكلات مصرية بالصورالطبق الرابع(الحواوشي)

    الحواوشي



    المقادير

    2 كيلو لحم مفروم
    4 بصلات متوسطة الحجم
    2 أو 3 فلفل حار حسب الرغبة
    2 فلفل رومي
    حبة طماطم
    ملح، فلفل، بهارات
    4 رغيف عيش


    الطريقة

    1. يقطع البصل والفلفل والطماطم قطع صغيرة وتخلط جميع المقادير مع بعضها مع اللحم المفروم والملح والفلفل والبهارات
    2. توضع كمية مناسبة من الخليط فى كل رغيف ثم يدهن الرغيف بقليل من الزيت حتى لا يلتصق ويلف بورق الألمنيوم (قصدير) ويدخل الفرن درجة حرارة 250 ف (120 س) وبعد ربع ساعة يقلب على
    الوجه الآخر وننتظر حتى تمام النضج وبالهناء والشفاء.


    موسوعة اكلات مصرية الطبق الخامس(طاجن الرز المعمر)
    طاجن الأرز المعمر




    المقــاديـر

    2 كوب ارز
    4 أكواب لبن
    1 ملعقة كبيرة سمن بلدي
    1 ملعقة كبيرة قشطة
    2 حبة حبهان
    2 حبة مستكة
    ملح

    الطريقة

    • يغسل الارز جيدا تحت الماء الجارى ويصفى . يوضع الارز واللبن فى إناء كبير ويتركا لمدة ساعة كاملة.

    • يضاف السمن والحبهان والمستكة والملح . يسخن الاناء على نار عالية حتى يمتص الارز ثلاثه أرباع كمية اللبن ويصبح نصف مطهو .

    • ينقل الارز الى طاجن ويغطى سطحه بالقشطة. يحمى الفرن الى درجة حرارة ( 190-200 مئوية ) . يوضع الطاجن فى الفرن .

    • يكشف على الارز بعد مرور 15 دقيقة ويمكن اضافة 4/1 كوب لبن اذا لم يكن الارز طريا أو قشدى القوام. يترك الارز لمدة 10-15 دقيقة أخرى حتى ينضج تماما.

    • تشعل شواية الفرن وينقل الطاجن الى رف الفرن الاعلى ويترك حتى يحمر السطح . يقدم فورا

    موسوعة اكلات مصرية الطبق السادس بالصور


    صيادية السمك


    المقادير

    2 سمك حجم متوسط
    4/1 كوب عصير ليمون
    4 ملاعق كبيرة ملح
    ملح وفلفل
    1 ملعقة صغيرة كزبرة جافة مطحونة
    1 ملعقة كبيرة كمون مطحون
    2 فص ثوم مفروم فرماً ناعماً
    4/3 كوب دقيق
    زيت للقلي

    مقادير الصلصة

    4 ملاعق كبيرة زيت نباتي
    1 بصل كبير مقطع شرائح
    2 كوب عصير طماطم طازج
    4/1 ملعقة صغيرة شطة

    الطريقة

    • ينظف السمك جيداً بنزع الأحشاء و القشر ويرش بعصير الليمون و 4ملاعق ملح ويغسل ويجفف بقدر الإمكان.
    • يخلط الدقيق مع الملح والفلفل الأسود المطحون والكزبرة الجافة المطحونة.
    • يخلط الكمون والثوم المطحون ويحشى السمك بقليل من الخليط.
    • يسخن الزيت النباتي ويضاف إليه البصل ويقلب على نار متوسطة لمدة 5 دقائق حتى يبدأ في الإحمرار ثم يضاف إليه الكمية الباقية من الثوم المخلوط بالكمون ويقلب لمدة دقيقتين.
    • تتبل المحتويات بقليل من الملح والفلفل ويضاف إليها الشطة والطماطم وتترك على نار هادئة لمدة 15 دقيقة حتى يتبخر قليل من السائل.
    • في نفس الأثناء يغطى السمك بالدقيق و ينفض من أي دقيق زائد.
    • يسخن زيت القلي ثم يقلى السمك من كل جهة حتى يصبح لونه بنياً فاتح.
    • يوضع السمك المقلي في وعاء ويغطى بالصلصة ويترك في فرن حرارته 350 درجة فرنهيت لمدة 15 دقيقة حتى يتشبع السمك بالصلصة



    موسوعة اكلات مصرية الطبق السابع(طاجن البامية باللحم الضاني)


    وهى البااااااااااميه باللحمه الضانى



    طبعا انا سلقت اللحمه عادى وخليت الشوربه بتاعتها عشان اعمل بيها الباميه

    اول حاجه هنعملها

    هنفرم البصل وميبقاش ناعم اوى يعنى تكون بصلايه متوسطه كده ونحطه فى الحله وعليه حبة زيت وقد معلقه كبيره كده سمنه


    واللحمه المسلوقه دى هناخد منها كام قطعه ونحمرها مع البصل فى
    الزيت والسمنه

    وبعدها اول مايغمق لون البصل ويتحمر
    نكون عاملين عصير طماطم فى الخلاط حوالى اربع طمطمات
    متوسطين كده يكونو مضروبين بشوية مايه فى الخلاط
    ونضيفهم على البصل بعد تحميره

    ونحط معلقه صغيره صلصه واول ماتغلى نهدى النار عليها



    تمام كده


    اول بقى ماتتسبك كويس نحط الباميه وعليه حبة شوربه على حسب ماانتى عايزه
    ونكون داقين 3 فصوص توم مع قطعة فلفل اخضر صغيره وقبل مانحط ملح ندوق الشوربه الاول عشان طبيعى هيكون فيها ملح عشان منحطش زياده



    وندق التوم مع الفلفل وقليل من الملح ونحطهم على الباميه ونسيبها تغلى لحد ماتستوى
    وبكده تبقى جاهزه على التقديم



    وبالف هنا

  2. #2
    الصورة الرمزية عاشقة الجالكسي
    عاشقة الجالكسي غير متواجد حالياً بنت ستايل من ذهب
    تاريخ التسجيل
    Apr 2010
    المشاركات
    168
    معدل تقييم المستوى
    21

    افتراضي

    يسلمووووووووووووووووووووا قلبي انا بصراحه اموووووووووووووووت في الطبخ

  3. #3
    الصورة الرمزية عاشقة الجالكسي
    عاشقة الجالكسي غير متواجد حالياً بنت ستايل من ذهب
    تاريخ التسجيل
    Apr 2010
    المشاركات
    168
    معدل تقييم المستوى
    21

    افتراضي

    يسعدني ان اكون اول من يرد عللى موضوعك تقبلي مروري

  4. #4
    memooo غير متواجد حالياً مبـــــدعـــتـــنــآ
    تاريخ التسجيل
    Apr 2009
    المشاركات
    500
    معدل تقييم المستوى
    56

    افتراضي

    يعطيك العافيه
    أنتي
    ياحباً يسبح بي
    يسبح بي عكس التيار
    انت ِ ياولهاً
    يحرقني
    يلفحني مثل الإعصار.
    شوقاً يرحل بي
    من وجهي
    ويغادر كل الأمصار

  5. #5
    همي وهم غيري غير متواجد حالياً بنت ستايل جديدة
    تاريخ التسجيل
    Jul 2010
    المشاركات
    4
    معدل تقييم المستوى
    0

    افتراضي

    يعطيك العافيةجدا رائعة

  6. #6
    تاريخ التسجيل
    Sep 2009
    الدولة
    قلوب البشر هي سكني ولي في كل قلب حكايا
    العمر
    20
    المشاركات
    5,527
    معدل تقييم المستوى
    575

    افتراضي


    موضوعك مرررةحلو
    مشكورهـ على الموضوع أختي ...
    لا خلا ولا عدمْ ْ.ْ
    واصلي ابداعاتك يالغلا())(
    دمتي بود:
    امورة القمر...

    فديتك يا احلي روان
    علي احلي اهداء

  7. #7
    تاريخ التسجيل
    Nov 2010
    المشاركات
    1,661
    معدل تقييم المستوى
    286

    افتراضي

    يسلموووووووووووووو
    نقبلي مروري
    ي رب توفيقكك



  8. #8
    تاريخ التسجيل
    Dec 2010
    المشاركات
    1,359
    معدل تقييم المستوى
    141

    افتراضي

    جونااااااااااااااااااااااااااااااااان يسلموووووووووووووووو

  9. #9
    تاريخ التسجيل
    Nov 2010
    المشاركات
    143
    معدل تقييم المستوى
    0

    افتراضي

    واووووووووو
    روعه

  10. #10
    الأميرة خوخه غير متواجد حالياً بنت ستايل قادمة بقوة
    تاريخ التسجيل
    Jan 2011
    العمر
    28
    المشاركات
    46
    معدل تقييم المستوى
    0

    افتراضي

    وصفــــآإآت رآإآئــعه منكـ؛؛ غاليتي

    تسلـــــم يمنـــآإآكـ؛؛

    شكرا لك على عطــــآإآءك؛؛

  11. #11
    تاريخ التسجيل
    Jul 2011
    الدولة
    فـيء خَآفِقَ آلغوالـي ● . ● .
    المشاركات
    1,914
    معدل تقييم المستوى
    223

    افتراضي

    سـبـحـان الله وبـحـمـده سـبـحـان الله الـعـظـيـم


    سابقا: عاشقه الفن

المواضيع المتشابهه

  1. طريقة عمل اكلات هنديه بالصور
    بواسطة فجر الماضي في المنتدى أطباق رئيسية
    مشاركات: 4
    آخر مشاركة: 01-26-2012, 06:12 PM
  2. طريقة عمل اكلات شهيه بالصور
    بواسطة فجر الماضي في المنتدى أطباق رئيسية
    مشاركات: 12
    آخر مشاركة: 09-15-2011, 01:50 AM
  3. طريقة عمل اكلات هندية بالصور
    بواسطة فجر الماضي في المنتدى أطباق رئيسية
    مشاركات: 0
    آخر مشاركة: 02-25-2009, 08:59 PM
  4. طريقة عمل اكلات سريعه بالصور
    بواسطة فجر الماضي في المنتدى أطباق رئيسية
    مشاركات: 0
    آخر مشاركة: 02-16-2009, 11:07 PM

المفضلات

المفضلات

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •