طريقة عمل السردين المخلل بالصور



سردين مخلل :

أما السردين المخلل فهو بيبقى فى مواسم زى عيد الربيع " شم النسيم "

بنقوم بتنظيف السردين جيدا

ونقوم بتمليحة بدرجة عالية....فى بطنه نضع ملح زى نصف ملعقة صغيرة لو سردين

صغير
ونحضر برطمان كبيييرر ونضع فى البرطمان هذا

نصفة ماء وثلاث أربع كوب ملح

ونضع خل يجى نصف كوب وملعقة شطة ونخلط الخليط جيدا

ونضع السردين فى البرطمان ونضع نصف كوب زيت

ونقلب الى فى البرطمان جيداونغلق البرطمان ونضعة فى الثلاجة لمدة

اسبوعين أو 3 حسب الرغبةوبعد ذلك عند تناولة


يحضر السمك السردين من البرطمان حسب الكمية الى ستأكل

وينظف من الملح جيدا باليد

وبعد ذلك يوضع بطبق التقديم ويوضع عليه زيت وعصير ليمون وصلصة طحينة ويقدم

معه سلطات باردة طازجة وبصل حلقات