النتائج 1 إلى 3 من 3

الموضوع: طريقة عمل الخرشوف بالصور

  1. #1
    فجر الماضي غير متواجد حالياً كـآتبہ مــُبـًدعـہ*<•
    تاريخ التسجيل
    Nov 2008
    المشاركات
    3,801
    معدل تقييم المستوى
    417

    افتراضي طريقة عمل الخرشوف بالصور

    طريقة عمل الخرشوف بالصور


    اختي الغالية ameera
    انا أستخدم الخرشوف المعلب ولدي خبرة قليلة عن الطازج فبحثت عن طريقة تقطيعة واستخدامة في عدة مواقع ولكي ماوجدت.

    الخرشوف


    ----------
    يقشر وينزع الزعب الداخلى بكحه بملعقة صغيرة
    توضع وحدات الخرشوف مباشرة فى ماء به عصير ليمون حتى لا يتحول لونه الى السواد ( كلما نفرغ من واحدة نضعها سريعا فى الماء بالليمون )
    تتبع نفس طريقة البازلاء مع اضافة ملعقة كبيرة عصير ليمون وملعقة كبيرة دقيق وملعقة صغيرة ملح ومدة السلق 6 دقائق

    طريقة تقطيعة بالصور














    .







    .



    الوصفة الثانية شوربة الخرشوف وللامانة نقلتها من احد المواقع



    المقادير

    1حبة بطاطس , متوسطة3حبات خرشوف 1حبة جزر , متوسطة1مكعب مرقة خضار فاين فودز كنور ,(حسب الرغبة)4كوب ماء 2/1ملعقة كبيرة عصير ليمون 2ملعقة كبيرة سمن نباتي ,أو زيد3ملعقة كبيرة دقيق ملح و فلفل

    طريقة الطهى

    1. تقطع قوالب الخرشوف والبطاطس مكعبات صغيرة (1x1x1 سم) كما تقطع الجزرة مكعبات أصغر.
    2. يسخن السمن في إناء متوسط ويضاف الدقيق و يقلب حتى يصبح لونه ذهبى بني.
    3. يضاف مكعب المرقة و الماء والخضروات وعصير الليمون والملح والفلفل وتترك لتغلى. تخفض النار وتغطى وتترك لمدة 15 دقيقة حتى تنضج الخضروات

    الوصفة الثالثة من الأخت الشيف رانيا الله يعطيها العافية
    أولا : بالبشـاميـل :

    - انا باجيب المجمد .. مش المعلب .. واسيبه لحد ما يذوب خالص
    - تعصجي كمية مناسبة من اللحم المفروم تكفي كمية الخرشوف الي عندك .. وممكن تكتري البصل شوية كمان بيدي ريحة حلوة وطعم مميز للاكلة دي ...
    - تحضري كمية من البشاميل تكفي لتغطية كمية الخرشوف ... ويكون بشاميل سايل وتحطي عليه شوية جبنة رومي او برميزان مبشورة ( جوة البشاميل ) ...
    - بترصي الخرشوف وتحشيه باللحمة .. وترشي على الوجه بشكل متساوي البشاميل وترشي كمان على الوجه جبنة موتزاريلا بتعطي شكل جميل لما بتسيح عليه ...
    - تدخليه الفرن مدة تقريبا 1/2 ساعة ... على نار وسط ... ولما تلاقيه نضج ( على فكرة هو ما بياخد وقت ) ... تفتحي النار من فوق لتحمير الوجه ... وبالهنا والشفا ... وممكن تقديمه مع المكرونة ... او ممكن مع انواع المحاشي ...



    ثانيـا : بصلصة البولونيـز :


    - نفس الطريقة السابقة ... بس طبعا ما فيش بشاميل ولا جبنة بارميزان او رومي ...
    - بتجيبي اللحمة المفرومة بعد ما تتعصج وتحطي عليها كمية مناسبة من عصير الطماطم الطازج وملعقة كبيرة من معجون الطماطم (الصلصة ) ... و1/2 ملعقة من الريحان لو بتحبوه مع الاكل .. وتتركيها تتسبك حتى تصبح كمية الطماطم قليلة نسبيا ..
    - وترصي الخرشوف عليه اللحمة ام طماطم ... وتصبي في الصينية 1 كوب عصير طماطم مع 1/2 مكعب ماجي ... وكمان تدخليه الفرن ...
    - لما تيجي تقدميه ممكن تحطي رشة جبن موتزاريلا كمان على الوجه وتحمريها من فوق في الفرن شوية ... تكون نتيجة مبهرة ...

    الوصفة الرابعة والاخيرة سلطة الخرشوف بالجبنة الحلوم نقلتها من منتدى اخر للعضوة







    المقادير:

    علبة قلوب الخرشوف- 2خيار مقطع انصاف – حبة فلفل احمر وفلفل اصفر مقطع مربعات – خس – قليل من الكرنب الاحمر – حباتبندورة صغيرة جدا – نص كوب جبنة حلوم مقطعة مكعبات
    التتبيل : 4م ك ليمون- 4م ك زيت زيتون – قليل من النعناع الناشف - ملح – فلفل اسود- توضع في قارورة وتخفق جيدا
    الطريقة :
    ترتب السلطة كما هو موضح بالصورة ثم يصب الصوص عليها او يقدم بجانبها وتزين بحبات الزيتون الاسود وشرائح الليمون
    من الممكن قلي حبات الجبنة الحلوم وتطلع اطيب


    صحنتين وهنا










  2. #2
    اسيرة قلبي امي غير متواجد حالياً بــنتُ ستآيلُ منَ " ذهب "
    تاريخ التسجيل
    May 2010
    المشاركات
    129
    معدل تقييم المستوى
    18

    افتراضي

    ثانكس على الطريقه

  3. #3
    الصورة الرمزية ناريتا
    ناريتا غير متواجد حالياً بنت ستايل قادمة بقوة
    تاريخ التسجيل
    Jun 2011
    الدولة
    في بلاد الاحرار
    المشاركات
    74
    معدل تقييم المستوى
    11

    افتراضي

    يسلموا ايديك ياقمر علي وصفه

المواضيع المتشابهه

  1. مشاركات: 16
    آخر مشاركة: 05-11-2012, 03:15 PM
  2. مشاركات: 20
    آخر مشاركة: 03-08-2012, 05:08 PM
  3. بالصور و الخطوات طريقة التمليس و طريقة الشعر الكيرلي مع صور الاجهزة
    بواسطة ...ღм!!š σùмįღ... في المنتدى العناية بالبشرة
    مشاركات: 17
    آخر مشاركة: 09-07-2011, 04:03 PM
  4. مشاركات: 15
    آخر مشاركة: 05-31-2011, 04:21 PM
  5. مشاركات: 5
    آخر مشاركة: 07-05-2010, 04:26 AM

المفضلات

المفضلات

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •