طريقة عمل الليمون المعصفر بالصور



بسم الله توكلت على الله ---


هبدا بعون الله فى طريقة عمل الليمون المعصفر --- وبعدها باذن الله الزيتون الاخضر المحشو ---


مقادير الليمون المعصفر ---


المقادير --


ا كيلو ليمون اصفر كبير خالى من العطب اى سليم -- عصير ليمون للتغطية --


5 ملعقة ملح --- 3 ملعقة عصفر -- ملعقة حب البركة حصا -- ملعقة شاى شكر سنترفيش خشن --


ملحوظة العصفر موجود عند العطارين هو وحبة البركة ---


===== الطريقة ======


1 == يغسل الليمون جيدا ثم تشق الليمونة بالطول ثم بالعرض يعنى اربع افسام على ان تكون تظل متماسكة من اسفل --


2 === تجهز الخلطة من الملح والعصفر والسكر وحبة البركة وتقلب جيدا --


3 == تفتح الليمونة بخفة قليلا وتحشى بالخليط -


4 == يرص الليمون فى اناء اما من الزجاج او الفخار -

5 == يضاف عصير الليمون حتى ثلث الاناء تقريبا مع الضغط على الليمون بخفة --


6 == ثم يغطى الليمون بقشر الليمون المعصور حتى يحميه من الهواء -- مع وضع كميه قليلة من الزيت و قليل من الملح او متبقى من الخليط --

7 === يغطى الاناء جيدا ويوضع فى مكان متجدد التهوية مع الملاحظة من ان لاخر حتى ينضج وبالهناء والشفاء --


نصيحة اللى عنده الضغط مثلى ما ياكل منه كتير او اى مخللات ---