النتائج 1 إلى 5 من 5

الموضوع: طريقة عمل النقانق بالصور

  1. #1
    فجر الماضي غير متواجد حالياً كـآتبہ مــُبـًدعـہ*<•
    تاريخ التسجيل
    Nov 2008
    المشاركات
    3,801
    معدل تقييم المستوى
    416

    افتراضي طريقة عمل النقانق بالصور

    طريقة عمل النقانق بالصور



    السجق الشرقى

    نجيب نص كيلو سجق بلدى من عند الجزار ونقطعة مكعبات ونكون مجهزين معاه طماطتين كبار متقطعين مكعبات وكذلك فلفتين رومى على واحد احمر حامى وكله مكعبات

    نجيب اربع فصوص ثوم مقطع صغير ونحطه فى شوية زيت ونشوحهم شوية وبعدين نضيف الفلفل الاحمر وبعدية الرومى وشوية ونضيف السجق ونقلب شوية لحد ما لونة يغير وبعدية مكعبات الطماطم والتوابل ( ملح وكمون وفلفل اسمر ) ونقلب على نار هادية عشان ما ينشفش وما نطرش نضيف مية..بس لو حسينا انه عاوز مية ممكن نضيف شوية صغننة جدا

    ممكن للى بيحب البصل اكتر من الثوم ( دة مش تراجع عن مبدأى ولكنة ارضاء لجميع الازواق ليس للا ... ) يحط بصلة مقطعة مع فصين ثوم ..
    كذلك ممكن نضيف ملعقة صلصة لو حنضيف مياة
    وتعمليه في ساندويتشات بالطحينه


    السجق الايطالى
    المكونات:
    قطع من السجق ساخن أو بارد.
    (4-5) فلفل أخضر، خالي من البذر ومقطع.
    (2) بصل محلي، مقطع.
    (2) ملعقة مائدة من زيت الزيتون.
    ملح وفلفل .

    الطريقة:
    قومي بتسخين الفرن على درجة حرارة 350 درجة مئوية .
    أحضري صينية وادهني أسفلها بزيت الزيتون .
    أضيفي الفلفل الأخضر والبصل والملح والفلفل.
    أضيفي قطع السجق على سطح البصل والفلفل.
    ضعي غطاء من الفويل على الصينية وضعيها فى الفرن واتركيها لمدة 45 دقيقة .
    أزيلي غطاء الفويل واتركيها في الفرن من 7-8 دقائق .
    أقلبي قطع السجق على الناحية الأخرى واتركيه فى الفرن من 7-8 دقائق

    السحق البيتى
    نص كيلو لحمة مفرومة _ملح _ فلفل _ قرفة _ جوزة الطيب _ نص كوب ماء
    _شطة حسب الرغبة المصارين وطبعا مش حوصيكى على التنظيف .
    (( و اهم حاجة القمع المخصوص بتاع حشو السجق ))

    الطريقة :
    نضع التوابل كلها على اللحمة
    اضع الماء على اللحمة و اخلطهم كويس بايدى لحد اللحمة ما تطرى خالص علشان تنزل فى الامعاء بسهولة
    اضع القمع فى اول طرف الامعاء و ايدء انزل فى اللحمة المفرومة و انا عمالة ابل صباعى اللى بزوء بيه اللحمة بالماء .لحد ما املى الطول اللى امامى و بعدين اروح ماشية علية بايدى مبططة مبططة مبططة علشان
    فى السوى حيملى و يتنفخ المهم بعد ما ابطط ابدء بقى بالنطر احسب طول صباع السجق و اعقد وكمان الصباع اللى بعدة و اعقد و هكذا لحد ماحتلاقى حبل السجق اللى بتشوفية عند الجزار اتكون قدامك
    تحطيهم فى اكياس نايلون و على الثلاجة و الف هنا وشفا

    طريقة تسوية السجق

    سجق _ 2 طماطماية كبيرة _ 2 فلفلة رومى _ فلفلة حامية ( حسب الرغبة )
    ملح _فلفل _زيت او سمن

    الطريقة :
    بطرف السكينة اعمل شق صغير فى كل صابع سجق
    اضع الزيت او السمن فى مقلاية على النار ثم اضع الفلفل رومى و الطماطم
    تقليبة و بعدين احط وحدات السجق و اقلب اقلب ثم اضع شوية شوية ماء و اغطى المقلاية لحد ما يستوى اعلى النار واقلب السجق لحد ما يتحمر اروح طافية النار و نعمله سندوتشات بالمستردة او حسب الرغبة
    ملحوظة :ممكن نعمل سندوتشات بيض بالسجق بتبقى حلوة جدا و من باب التغيير





  2. #2
    الصورة الرمزية ،،غرور الع ــآآلم،،
    ،،غرور الع ــآآلم،، غير متواجد حالياً اللًٍِهٍِ ربًِــيًٍِ ًٍََ
    تاريخ التسجيل
    May 2009
    الدولة
    ''قلبــي أإلسسعوديهـ''
    المشاركات
    5,530
    معدل تقييم المستوى
    558

    افتراضي

    يسلموووووووو ^ــ^

  3. #3
    الصورة الرمزية شروق الباشا
    شروق الباشا غير متواجد حالياً مبـــــدعـــتـــنــآ
    تاريخ التسجيل
    Mar 2009
    الدولة
    القاهرة
    المشاركات
    515
    معدل تقييم المستوى
    57

    افتراضي

    جزاكى الله خيراً
    تسلم ايدك
    بك أستجير ومن يجير سواكا *** فأجر ضعيفا يحتمي بحماك
    إني ضعيف أستعين على قوى *** ذنبي ومعصيتي ببعض قواكا





  4. #4
    الصورة الرمزية نورا جودة
    نورا جودة غير متواجد حالياً مبـــــدعـــتـــنــآ
    تاريخ التسجيل
    Sep 2009
    الدولة
    أمــ مصر ــالدنيا
    المشاركات
    550
    معدل تقييم المستوى
    60

    افتراضي

    بحبك يا مصر

    بحبك يا مصر
    …..
    بحب
    أبتسامتك
    وبدعى لربى يحفظلى سلامتك من كل العيون
    ووجع الجفون …ويحفظ رموشك من كل الشرور
    بحبك يا مصر…….بحب ورودك
    واعشق خدودك ……….واكره وعودك
    وألحن بعودك ………موالى وغنايا
    بحبك يا مصر ….
    بحبك فى عصرى وصباحى ومساكى
    عشه فى عزبه……… وبيت جوه قصر
    بحب الزحام والناس والمكان ……وصوت الأذان
    يخش الودان ……….أنادى عليكى
    بحبك يا مصر

  5. #5
    تاريخ التسجيل
    Oct 2009
    الدولة
    الريــــــــــــــــــاض
    العمر
    21
    المشاركات
    3,538
    معدل تقييم المستوى
    361

    افتراضي

    مشكوووووووره عمرري

المواضيع المتشابهه

  1. بالصور و الخطوات طريقة التمليس و طريقة الشعر الكيرلي مع صور الاجهزة
    بواسطة ...ღм!!š σùмįღ... في المنتدى العناية بالبشرة
    مشاركات: 17
    آخر مشاركة: 09-07-2011, 03:03 PM
  2. طريقة طبخ النقانق بالصور
    بواسطة فجر الماضي في المنتدى أطباق رئيسية
    مشاركات: 2
    آخر مشاركة: 06-08-2011, 02:05 AM
  3. مشاركات: 15
    آخر مشاركة: 05-31-2011, 03:21 PM
  4. مشاركات: 5
    آخر مشاركة: 07-05-2010, 03:26 AM
  5. طريقة صنع النقانق بالصور
    بواسطة M.F.5.STYLE في المنتدى أطباق رئيسية
    مشاركات: 0
    آخر مشاركة: 05-28-2009, 11:34 PM

المفضلات

المفضلات

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •