النتائج 1 إلى 10 من 10

الموضوع: طريقة عمل انواع التورتات بالصور

  1. #1
    فجر الماضي غير متواجد حالياً كـآتبہ مــُبـًدعـہ*<•
    تاريخ التسجيل
    Nov 2008
    المشاركات
    3,801
    معدل تقييم المستوى
    417

    افتراضي طريقة عمل انواع التورتات بالصور

    طريقة عمل انواع التورتات بالصور

    طريقة عمل التورتات



    لعمل اى سبونج كيك لعمل اى نوع من انواع التورتات

    7 بيضات افصلى صفارهم عن بياضهم

    بميزان المطبخ اوزنى البيض اولا

    وبنفس ميزان البيض اوزنى سكر بودرة

    وبنفس ميزان البيض اوزنى دقيق منخول بدون اضافة اى باكنج باودر او اى خمائر

    فانيلا....

    ده اساس اى تورته سبونجى او معمولة من كيك اسبونج الا فى حالة واحده انها تكون شوكولاته ....



    الطريقه الاساسيه لعمل اسبونج كيك لاى تورته :

    اخفقى اولا بمضرب كهربائى الصفار جيد جدا +فانيلا

    اضيفىى له السكر البودر واستمرى فى الخفق لحد ما يتحول الى كريمة بيضه تماما .....

    ضيفى الدقيق ببطىء شديد جدا ولا تستعملى المضرب بمعلقة خشب كبيرة او كاوتشوك قلبى الدقيق معلقة معقله باتجاه الساعه ببطىء شديد جدا
    عشان ما نسمحش للهوا اللى دخل بالخروج تانى ...

    العملية دى يا تكون سبب نجاح الكيكه او فشلها خلوا بالكم

    فى النهاية اخفقى البياض لوحده لحد ما يتحول لمارينج (يبقى زى القطن الهش)

    ضيفيه على الخليط السابق بهدوء شديد وتقليب بالمعلقه
    لحد ما تصبح عندك عجينه هشه جدا ....

    فى القالب او فى صنيه امسحى قاع الصنيه او القالب بطحينة امسحيها من كل اتجاه (دى احد اسرار مصرية )

    ماتخافوش الطحينة بتمنع عملية التصاق الكيك تماما وكمان لا لها ريحة ولا بتاثر على الطعم جربوا الفكرة دى ....

    ادخليها الفرن ويكون ساخن ...هدى الحرارة قليلا وضعى الكيكه

    وبعد ربع ساعة هدى الفرن مرة اخرى .....
    ولا تفتحى الفرن نهائى ....من زجاج الفرن الحرارى راقبى الكيكه بتاخد حوالى نص ساعة سوا ....

    اطفى الفرن واتركيها عشر دقائق يعنى بلاش تخرج على طول من الفرن بتاخد برد وتهبط بسرعه ....

    اخرجيها من الفرن واتركيها تبرد تماما....وياريت تكون قبلها بيوم عشان تنشف كويس وتبرد تماما ....

    قشريها واقسميها على حسب رغبتك اما لنصفين او ثلاثة على حسب التورته بتاعتك ......

    وابدئى عمل التورته ..

    ده اساس لاى توته عادية باى نوع من التزين تبقى تورته فظيعه

    لا تنسونى فى دعائكم بعد نجاحها

    ناخد على سبيل المثال التورته السهلة دى



    تزيين سهل جدا بالكريمه والكريز او اعمليها بالفراوله واحشيها بنفس الحشو كريمه وفراوله ...وممكن تعملى سيرب او صوص من الفراوله تسقى بيه الكيك ..

    وبالف هنا

    طيب فى ناس ماعندهاش شكل قالب القلب او حلقات تعمل بيها الكيكه على شكل ...

    لازم تروح تشتريها يعنى؟؟؟

    لا مش مهم ابدا ..فى طريقة سهلة جدا ممكن تعملى بيها اى شكل
    ومش لازم الاشكال والقوالب لو ماعندكيش...

    القلب ممكن تعملى اتنين كيكه ...واحده على شكل مستطيل والتانيه على شكل دايره

    اقطعى الدايره نصين وكملى المستطيل من الجانبين تطلع لك تورته على شكل قلب بالظبط ...........




    فى قوالب جميلة جدا بتدى اشكال روعة


    نعمل بيها بوكيه ورد تورته شكلها بيقى خطير بعد التزيين





    --------------------------------------------------------------------------------

    هنا طريقة عمل كيك الشوكولاته عشان نعمل بيها اى تورته شوكولاته






    6 بيضات

    50 جرام سكر خشن

    75 جرام سكر بودرة

    150 جرام شوكولاتة خام

    150 جرام زبده

    150 جرام دقيق

    )25 جرام كورن فلاور

    فانيليا


    للحشو

    ½ ليتر كريمة لبانى

    100 جرام سكر بودرة

    لتجميل وتزين الوجه

    200 جرام شوكولاته خام

    100 جرام زبده





    مهم جدا عملية فصل الصفار عن البياض فى عمل التورتات

    نخفق الصفار من 75 جرام بس من السكر البودرة

    الخطو التانيه على حمام مائى دوبى 150 جرام من الشكولاته الخام وسيبيها لما تبرد تماما وبعدين ضيفيها للفصار ببطىء شديد ولا تنسى عدم استخدام المضرب كله بالمعلقه الخشب او الكاوتشوك

    ناخد ال150 جرام ذبدة وغالبا بيتكون باكو كامل
    نخفقه كويس بالمضرب لحد ما تصبح شبه الكريمه تماما

    وبعدين نضيفه للخليط السابق
    يعنى اصبح عندنا الصفار مع السكر والشوكولاته وبعدين الزبده المخفوقه

    وفى النهاية نخفق البياض لوحده مع اضافة 50 جرام من السكر الخشن خفق جيد جدا بالمضرب الكهربائى

    ونضيفه على الخليط بخفه وببطىء شديد جدا وبرضه التقليب بالملعقه الخشب او الكاوتشوك

    وفى النهاية نخلط الكورن فلاور او النشا على الدجقيق ونضيفه ببطىء مععلقه معلقه للخليط السابق وبالتقليب البطىء ..

    كده اصبحت العجينة جاهزة للفرن فى القالب او الصنيه بقى عندنا كيكه التورته جاهزة للفرن...
    احشيهابالكريمهاللبانىالمخفوقهبالسكر(تديكىكريمشانتى رائع)
    وزينيهابالشوكولابالزبده

    بالمناسبه العجينة دى ممكن تعملى بيها جاتوه

    وهى معروفه باسم

    ساشير.....

  2. #2
    رانيا88 غير متواجد حالياً טּـرًجْ ـًـًسـﮧ جًدٍيٍدﮪً
    تاريخ التسجيل
    Jun 2012
    المشاركات
    18
    معدل تقييم المستوى
    0
    :CEDP_Stealer::CEDP_Stealer::CEDP_Stealer::CEDP_St ealer::CEDP_Stealer::36_15_9::36_15_9:هههههههههههه هههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه هههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه هههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه هههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه هههههههههههههههههههههههههههههههههه

  3. #3
    تاريخ التسجيل
    May 2012
    الدولة
    في قلب من احب
    المشاركات
    6,980
    معدل تقييم المستوى
    840

    افتراضي



    ؤهَ ؤهَ ؤهَ
    ؤشً هَـآلٓـآپدَآآعً يَ رُؤؤحِيْ*
    يَعَطِيْگ آلّڤ عَـآڤيًة
    تِسْتَآهِلّيْن أِطَلِــٓزُ تَقْيٓيًمّ
    لَـا تَحْرٌمٰيٓنٌـآ جَديْدْگ
    تَقٓپلَيّ طُلّتًــٓـيً

    ( Q l o U r ) تبآآ كممم آنتي خقققةةة
    اڷڷهم أعزنْي بطاعٺڪ، ۈٍڷا ٺذڷنْي بمعڝيٺڪ
    وَ وَ وَ هنت يآسوريآ‘ ♥ ! *​​​​. .

  4. #4
    الصورة الرمزية حبر الذكريات
    حبر الذكريات غير متواجد حالياً مبـــــدعـــتـــنــآ مركز تحميل الصورمركز تحميل الصورمركز تحميل الصورمركز تحميل الصور
    تاريخ التسجيل
    Jun 2012
    الدولة
    الحركة بركة
    المشاركات
    831
    معدل تقييم المستوى
    86

    افتراضي

    الله يعطيك الف عافيه
    ع الطرح الرائع
    والمميـــــــــــــــــــــــــــــز
    وننتظر الجديد
    من ابداعاتك
    وبالتوفيــــــــــــــــــــــق

  5. #5
    تاريخ التسجيل
    Mar 2012
    الدولة
    السعوووديه
    المشاركات
    5,945
    معدل تقييم المستوى
    674

    افتراضي

    ]الحمد لله الذي تواضع لعظمتهً كلُّ شيء، الحمد لله الذي استسلم لقدرته كلُّ شيء، الحمد لله الذي ذلَّ ]لعزَّته كلُّ شي[/ ♥]


    [aldl]http://im20.gulfup.com/3nnV9.gif[/aldl]

    [aldl]http://im29.gulfup.com/vvL46.png[/aldl]

    اضغطي هنا"

  6. #6
    عاشقت زمانها غير متواجد حالياً كـآتبہ مــُبـًدعـہ*<•
    تاريخ التسجيل
    May 2012
    المشاركات
    1,955
    معدل تقييم المستوى
    226

    افتراضي

    يم يم يسلمو تقبلي مروووري
    مع السسسسلامه
    نيههههههاي
    :36_1_20::36_1_20:

  7. #7
    تاريخ التسجيل
    Jul 2010
    المشاركات
    20,904
    معدل تقييم المستوى
    4697

    افتراضي





    يَ كششششخه يَ أنتتي وش هَ الموضوع البطل
    وربي أنك مجرمهه ,هع حبيت موضوعكك مرررره
    موضوع مبيين انه متعووب علييه خققققه ثم خقققققققه
    يَ لبيه جمالي بت .. تسلم اصابعك عليه
    ويجنن الموضوع عجبوني
    حبيتهم كللللهم اختيارك بطل ولمساتك ححلوهه
    ربي يعاافيك "
    خروج نهائي

  8. #8
    تاريخ التسجيل
    May 2012
    الدولة
    آڵښعـۅڊيـہ
    المشاركات
    19,919
    معدل تقييم المستوى
    2636

    افتراضي

    ابدااااااااااااااع + تألق

    سلمت يدااااااااااااااااااااااااااااااااااااااكك

    بانتظااااار جديدك


    گني أسمع صوتهآ الليلةة ححزين
    سورريآ تبگي دم والعآلم نييآمم
    ممن لهآ يَ رب غيرگ يآمعين
    دمروهآ جعَل تآليهم حطآمم

    يَ ررب إررحمههُم

  9. #9
    تاريخ التسجيل
    Feb 2010
    الدولة
    بلَآدي ذكرت في آلقرآن آلكرييَم !
    المشاركات
    5,803
    معدل تقييم المستوى
    643

    افتراضي

    يِسلَممؤؤ عٌـ طُرحك
    بًآنٍظار جَديدك
    وَدي ..♥

  10. #10
    تاريخ التسجيل
    Jul 2011
    الدولة
    ارض الله الوااسعه
    المشاركات
    5,948
    معدل تقييم المستوى
    653

المواضيع المتشابهه

  1. طريقة عمل انواع الحلويات بالصور
    بواسطة فجر الماضي في المنتدى أطباق رئيسية
    مشاركات: 1
    آخر مشاركة: 02-19-2010, 06:00 PM
  2. طريقة عمل بعض انواع المكاكولات بالصور
    بواسطة فجر الماضي في المنتدى أطباق رئيسية
    مشاركات: 3
    آخر مشاركة: 04-30-2009, 04:11 PM
  3. طريقة عمل بعض انواع الحلويات بالصور
    بواسطة فجر الماضي في المنتدى أطباق رئيسية
    مشاركات: 0
    آخر مشاركة: 02-26-2009, 12:16 AM
  4. طريقة عمل انواع الشوربات بالصور
    بواسطة فجر الماضي في المنتدى أطباق رئيسية
    مشاركات: 0
    آخر مشاركة: 02-25-2009, 09:40 PM

المفضلات

المفضلات

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •